2018 Akıllı Telefon Önerileri
2018 yılında yeni bir telefon almak istediğiniz büyük kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. Çünkü, telefon modelleri ve çeşitlilik oldukça fazla. Bu anlamda telefon önerisine ihtiyaç duyabilirsiniz. Telefon önerileri yaparken belli kriterleri göz önünde tutacağım. Bu kritelere ek olarak fiyat aralığınıda göz önünde bulundurarak en uygun telefonu almanız için önerilerde bulunacağım. OnlineHabercilik.Com Cep telefonu alırken hangi konular kararsız kaldığınızı belirleyerek seçimi bu kriterler arasında farka göre yapabilirsiniz.
Telefon önerisinde bulunmadan önce almak istediğiniz cep telefonunda hangi özelliklerin bulunmasını istediğinizi belirlemelisiniz. Bu kriterlerden bazı önemli olanları sırasıyla belirtelim.
Fiyat Aralığı : 300 TL ye kadar bir bütçeniz varsa alacağınız telefonun özelliği oldukça düşük olacaki hatta sadece konuşma vb. özellikler için kullanabilirsiniz. 500-600 TL civarında bir bütçe için orta seviyede 3G internete sahip Android bir telefon bulabilirsiniz. Bütçeyi biraz daha arttırırsanız ve 1000 TL ve üstü bir akıllı telefon almak isterseniz, Galaxy S3, Sony Xperia S gibi neredeyse bir telefondan bekleyebileceğiniz her türlü kolaylığı sağlayabilirsiniz.
Kamera Çözünürlüğü : Cep telefonlarında kamera çözünürlüklerinin artması ve sürekli yanınızda fotoğraf makinesi taşır gibi cep telefonunuzda böyle bir özezlliğin bulunması digital fotoğraf makinelerininde satışını azalttı. Haliyle gittiğiniz her yerde kendi yada çevrenizin fotoğraf karelerini almak isteyebilirsiniz. Bu yüzden kamera çözünürlüğü oldukça önemli. 2 megaoiksel’den 8 megapiksel’e kadar çözünürlüğe sahip telefonlar bulunmaktadır. Çözünürlülük ne kadar yüksek olursa çekim kaliteside o kadar iyi olacaktır. Ancak, 2 megapiksel kameraya sahip bir cep telefonunda da güzel fotoğraf kareleri alabilirsiniz.
Ekran Boyutu : Cep telefonlarının ekran boyutlarıda oldukça önemli bir kriterdir. Ekran boyutu büyük bir cep telefonu adeta ipad’e sahip olduğunuz hissini verebilir. Oyunları daha geniş açılarda oynayabilir, yazı yazmak istediğinizde klavyeyi daha rahat kullanabilirsiniz. Ancak, büyük inçli ekrana sahip cep telefonlarınıda yanınızda taşımak ayrı bir dert. OnlineHabercilik.Com Bu yüzden yine sizin kriterinize göre bir ekran boyutu seçmeniz gerekiyor. Yani, sizin için önemli olan cebinizde kolay taşınabilirlik ise ekran boyutu ufak inçli cep telefonlarını seçmekte yarar var. Fakat, “Ben cep telefonumdan hem video izlerim, hem internete girerim ve telefonumu adeta bilgisayar gibi kullanmak isterim” derseniz o zaman size 4,0″ ve üzeri telefon modellerini önerebilirim.
Dahili Hafıza : Yine bu özelliğinde depolama kapasitesi açısından önemi büyük. Bazen saklamak istediğiniz mesajlar, mmsler yada geniş bir rehbere sahip olabilirsiniz. Bu zamanlarda depolama sorunu çekmemek adına en az 2 gb ve üzeri bir dahili hafızaya sahip cep telefonu daha iyi bir seçim olacaktır.
Çift Hatlı : Günümüzde çift hatlı telefon sayısı oldukça sınırlı. Bazı cep telefonlarında ise çift hat sorunlar çıkarmaktadır. Ancak, farklı 2 operatörü kullanmak isteyenler için çift hat iyi olacaktır. Yinede, zorunlu olmadıkça telefonunuz sorun çıkarabileceğini ön görerek çift hat yerine her zaman tek hatlı telefonların daha uzun ömürlü olacağını düşünüyorum.
Görüntülü Konuşma : Telefonunuzda 3g internet bağlantısı olabilir. Ancak, görüntülü konuşma özelliği olmayabilir. Görüntülü konuşma özelliği istiyorsanız, telefonunuz ön kısmında fazladan bir kamera bulunacaktır. Bu kamera sizin görüntünüzü karşıya aktarmaya yararken, arka kısımdaki kamerada fotoğraf ve video çekme işlemlerinizi görecektir. Görüntülü konuşma özelliği olan cep telefonlarının en önemli kriteri ise ön kameranın çözünürlüğüdür. İyi çözünürlüğe sahip bir ön kamera karşı tarafa daha kaliteli ve güzel bir görüntü yollamanızı sağlayacaktır.
3G Bağlantı : 2013 yılında yeni bir telefon alıpta 3g olmaması düşünülemez. Yinede, sadece konuşmak amacıyla alacağınız cep telefonunda bu özellikle olmasada olur. OnlineHabercilik.Com Ancak, interneti aktif olarak kullanacaksanız, hızlı bir bağlantı için 3g şart. Ayrıca 3g olmadan görüntülü görüşmede olmuyor. Bu yüzden 3g özelliği oldukça önemlidir.
Wifi : Wireless bağlantısı tıpkı notebooklarda olduğu gibi wireless modemlere bağlanarak yada herhangi bir alışveriş merkezi vb. ortamlarda internet bağlantısı sağlayarak DSL’den internete hızlı bir giriş yapmanızı sağlayacaktır. 802.11 a/b/g/n sizin için en ideal wifi bağlantısı olacaktır.
Tv Özelliği : Bu özellik telefonda başlı başına bulunabileceği gibi artık internetten Android uygulamaları sayesinde de izlenebiliyor. Ancak, her zaman internet bağlantısına sahip olamayabiliyorsunuz. Sadece tv özelliği yani telefon çekmesede, internet bağlantısı olmasada tv ye sahip olabilmenizi sağlayan bir özelliktir.
Telefon Önerisi 2013
Yukarıdaki kriterler göre 2013 yılında güzel bir akıllı cep telefonuna sahip olabilirsiniz. Aslında telefon önerisi sizin seçimlerinize göre şekillenmektedir. Bu kriterler arasında ilk olarak harcayabileceğiniz ücret aralığı önem kazanmaktadır. 500 TL bir bütçe ile yukarıdaki tüm özelliklere sahip bir cep telefonu almak mümkün değil. Ancak, 500 TL lik bir bütçe ile de alabileceğiniz güzel cep telefonları bulunuyor.
Sponsorlu BağlantılarSon zamanların en çok aranan ve ihtiyaç duyulan uygulaması G...
Manzara fotoğrafları hepimiz severiz. Özellikle arkaplan ola...
Web tasarım günümüzde önem kazanan mesleklerin başında gelme...
Televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bul...
Piyasaya yeni sürülen Nokia Lumia yeni bir cep telefonuna sa...
Her geçen gün gelişen Google algoritmaları sitelerin ön plan...
İzlediğiniz filmleri çok beğendiğinizde daha sonra da kolayl...
Yolculuklarınızda daha güvenli ve kurallara uygun bir şekild...
Bilgisayar eğitimi almak isteyen sayısı her geçen gün artmak...
Günümüzde internet sitesi olmayan şirket nerdeyse kalmadı. M...
İnternet hızı herkesin başına ağrılar sokan bir derttir. Öze...
Teknoloji hayatımızın her alanını kapsamakla birlikte artık ...
Kendi aileminde her bir üyesinin kullandığı masaüstü fotoğra...
Piyasada çok sayıda araç kiralama şirketi bulabilirsiniz anc...
İnternetin gelişmesi ve bilişim çağında olan bizler için sos...