Emeklilik Prim Gün Sayısı Hesaplama
Yeni çıkan emeklilik yasası sonrası çalışan kesim sigortasını hesaplamakta zorlanmaya başladı. Özellikle ne kadar prim ödenmesi gerektiği, kaç yaşında emekli olunacağı ve emekli olmak için daha ne kadar beklemesi gerektiğini bilmeyen birçok sigortalı çalışan bulunuyor. Emeklilik prim gün sayısı hesaplamayla ilgili bu makalemizde hem erkekler için hemde kadınlar için emeklilik prim sayılarıyla ilgili tüm bilgileri sizlere aktarmaya çalışacağız.
Emeklilik Şartları
Emekli olmak için 2 şart var. Bunlar biri prim gün sayısını doldurmak diğeride yaşı doldurmak olarak bilinmektedir. Eğer prim gün sayınızı doldurursanız yaşı beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden primlerinizi erkenden ödemiş olmak size bir avantaj sağlamayacaktır. Aynı şekilde yaşı dolduran emekli oluyor diye bir kural yok. Yaşı dolduran primlerinide ödemiş ve yeterli prim gün sayısına ulaşmış olmalıdır. Tabi burda önemli olan işe giriş yada prim ödemeye başlangıç tarihinizde önemli. Çünkü, yıllar geçtikçe çıkan kanunlarla emekli olmak zorlaştırıldı. Emeklilik prim gün sayısı hesaplamayı tablolar halinde gösterelim.
Emeklilik Hesaplama
Yukarıdaki tabloya baktığımızda hangi yıllar arasında işe başlandıüı, tamamlanması gereken sigortalılık süresi ve tamamlanması gereken yaş ile prim tutarı görülmektedir. 1988 yılında emekli olan bir kişiyi düşünelim. 1988 yılında 25 yıl sigortalılık süresinin doldurulması 51 yaş sınırı ve 5450 gün prim ödemesi şartları yazıyor. Bu şartlar kişi o yıl aralığında prim ödemeye başladığı ve ilk sigorta girişinin o yıl yapıldığından kaynaklanmaktadır. Sizde kendi sigortaya giriş ve ilk prim ödemeye başlangıç tarihinize göre şartları okuyun. Ne kadar prim ödediğinizi ve geriye ne kadar prim ödemeniz gerektiğini bulun. Örneğin; 1999 sonrası 7000 gün prime tabi. 4000 primi olan bir kişi 3000 prim daha ödemesi gerekiyor. Aynı zamanda 60 yaş sınırıda bulunuyor. Yani prim günleri bitse bile kişi 60 yaşına gelmemişse emekli olamıyor ve yaşını beklemek zorunda kalıyor.
Sponsorlu BağlantılarGaziantep'te hisseli bir arsadan pay satın alan 12 aile, yas...
Altın, faiz ve Dolar ile Euro'nun yerini artık yavaş yavaş b...
İş etiği, işin sürekliliği ve adil şekilde süre gelmesi için...
Emeklilik için belli bir yaşı geçmesine rağmen prim sayısı o...
Veraset ilamı anlamına da gelen mirasçılık belgesi merhum ol...
Altın fiyatları tekrar düşüşe geçti. Geçtiğimiz haftalarda A...
Ek kartlar genellikle eşlere ya da çocuklara ana karta bağlı...
Girişimcilik, erken çocukluktan geç yetişkinliğe kadar geliş...
Vergi borcu her yurttaşın sorumluluğu altında bir işlem türü...
Dünya da bulunan tüm ürünlerin birer isimleri bulunmaktadır....
Altın alım satımı yapmayı düşünen, düğün için altın biriktir...
Arz ve talep temel ekonomik kavramlar olmasının yanı sıra se...
Hemen hemen herkes para aktarma işlemini gerçekleştirirken b...
En para son dönemde oldukça fazla talep gören masrafsız bank...
Piyasalarda çeşitli yatırımcıların aldıkları aksiyonlar, pek...