Serum Ne Gibi Durumlarda Hangi Kola Takılır?
Hastanede en çok uygulanan tedavi yöntemlerindne biride serum takmaktır. Serum genellikle acil hastalarda kaybedilen sıvıyı takviye etmek, hastanın bakteri ve enfeksiyonlara karşı direncinin artmasını sağlamak, ağrılarını dindirmek vb. etkileri bulunmaktadır. Serum hakkında hepimiz az çok bilgiye sahibizdir. Fakat, serum ne gibi durumlarda kullanılır? serum hangi kola takılır? gibi bilgileri ve serum hakkında daha ayrıntılı bilgilere makalemizde yer verdik.
Serum Nedir? Ne İşe Yarar?
Serum, vücudun bakterilere karşı direnç kazanmasını sağlayan, hastalıkları geçirmek, ağrıları azaltmak, vücut için gerekli sıvıyı takviye eden ve vücudun herhangi bir damarından kana enejkte edilerek hastanın tedavisi için kullanılan hayat kurtarıcı etkiye sahip önemli bir sıvıdır.
Serum Hangi Kola Takılır?
Serumun hangi kola takılacağı sorusu çok fazla sorulmaktadır. Bu konuda hastalar ve hasta yakınlarıda endişelenmektedir. Fakat, serum iki kolada takılabildiği gibi bacak vb. bölgelerede takılabilir. Genellikle bacaklarda bulunan toplar damarlarda iltihaplanma olasılığı fazla olduğu için öncelikle kollar tercih edilir. Ancak, özellikle yaşlılarda damarların bulunması zor olduğu durumlarda bacak ve ayak bölgeleride tercih edilebilmektedir. Serum iki kolada takılabilmektedir.
Serum Nasıl Takılır?
Serum öncelikle kollara takılmaktadır. Kolların ise ön yani iç bölümleri kullanılmaktadır. Çünkü, uygun toplardamarlar bu bölgede bulunmaktadır. Serum takılacak bölge güzelce temizlendikten sonra iğne damara çapraz şekilde sokulur. Bu sırada gazlı bez iğnenin batırıldığı damara üzerine tutuluarak iğnenin çıkması ve ani oluşabilecek sorunlar önlenir. İğne üzeri bantlanır. Ardından serumun akışını sağlayan boru iğneye bağlanarak akış hızı ayarlanır.
Serum Acıtır mı?
Bazı kişilerin özellikle iğne vb. konularda korkuları bulunsada, serum takarken herhangi bir acı hissetmezsiniz. Sadece iğnenin damara batırılması sırasında çok ufak bir sızı hisseder ve buda yaklaşık 3 saniye kadar sürmektedir. Bunun dışında serum akışı sırasında herhangi bir ağrı olmamaktadır. Serum iğnesi saatlerce kolda kaldığında ilgili bölgede morarıklık oluşabilmektedir.
Sponsorlu BağlantılarAkraba evliliği günümüzdee çok fazla gerçekleşmekte olan ve ...
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesinin web sitesi bulunmaktad...
Arı sokmalarına karşı alınması gereken bir takım önlemler bu...
Havuç tohumu yağının yararlarını öğrenmeye geçmeden önce hav...
Toplumda akciğer iltihaplanması olarak bilinen Zatürre tıpta...
Zaman zaman derinin kabuk tuttuktan sonra veya darbelere mar...
Saçkıran, belirtilerini hemen göstermeyen ve yavaş yavaş saç...
Son yıllarda kozmetik sektörü kapsamında üretilen birbirinde...
Miyom Nedir? Miyom, rahimde meydana gelen dokularda oluşa...
Bulaşık makinesi almaya karar verdiyseniz yada eski bulaşık ...
Polikistik over sendromu daha çok PKOS olarak bilinnen ve bi...
GDO'lu gıdaların hayatımızda sağlık açısından önemli farklıl...
Vücudun detaylı yerlerinde irin birikmesi neticesi meydana g...
Diyojen Sendromu genel olarak; aşırı ilgisizlik, apati, sosy...
Muzu sevmeyen yoktur herhalde. Muzun faydalarıda oldukça faz...