Temizliğin Önemi Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Temizliğin insan bedeni ve insan ruhu için önemli olduğu gerçeğini herkes kabullenmektedir. Temizliğin önemini ele alırken birkaç farklı katagoride düşünmekte gerekmektedir. Temizlik dış temizlik ve iç temizlik olmak üzere ikiye ayrılır. Birde çevre temizliği vardır ki bunların hepsi için ayrı ayrı değinmeli ve hepsinin ayrı ayrı önemli olduğunu belirtmeliyim. Temizliği önemi isimli makelemizde iç temizlik, dış temizlik ve çevre temizliğini konu edineceğiz.

Dış Temizlik Nedir? Önemi

Dış temizlik insanın el, ayak, yüz, saç vb. tüm organları ve giymiş olduğu kıyafetleri, kullandığı eşyaları kapsayan temizliktir. Bir insan dış temizliğine özen gösterirse, çevresi tarafından sevilir. Ancak, dış temizliğine özen göstermemesi kalabalık ortamlarda kınanması yada çevresinin ondan uzaklaşmasına neden olur. Dış temizlik kişiye özgüven vereceği gibi işlerininde rast gitmesini sağlayacaktır. İnsanoğlu dış temizliğine önem vermeli ve duş alma, tırnak temizliği, saçların temizliği, kıyafetlerin temiz ve ütülü olması gibi durumlara dikkat etmelidir. Bu şekilde temizlik türlerinden dış temizliğe yeterli önemi vermiş olacaktır. Dış temizliğin en büyük önemi ise sağlık açısındadır.

İç Temizlik Nedir? Önemi

Temizlik sadece dışardan görüldüğü gibi fiziksel bir durum değildir. Birde iç temizliği vardır. İç temizliği insanlar için görünmeyen, duygu ve düşüncelerdne ibaret olan bir kavramdır. İç temizliği dinimizde de gerekli olmaktadır. İç temizliğinin önemide yine doğru, dürüst ve adaletli olmayı gerektirmektedir. Ruhu temiz olan ve başkaları hakkında sebepsiz kötülük düşünmeyen, yalan, dolandırıcılık, aşalama vb. kötü huyları içinde barındırmayanlar iç temizliğinin olduğunu söyleyebiliriz. İç temizliği olan bir kişi çevresi tarafından sevilecek, işinde aranan kişi olacak, aile ortamında mutluluğun bulunduğu kişi olarak tanınacaktır. Bu yüzden iç temizliğine önem verilmeli ve dinimize görede emredildiği gibi ruhu temiz insanlardan olmalıyız. İç temizliğin en büyük önemi sinirsel ve ruhsal açıdan olmaktadır. İç temizliği olmaya kişilerin zamanla ruh hastası, sinir hastası vb. sorunlar yaşayabildiği görülmektedir.

Çevre Temizliği Nedir? Önemi

Yaşadığımız çevrenin sadece bize ait olmadığını ve bu çevrede yaşamın devam etmesi için çevre temizliğinede önem verilmesi gerektiğini söylemek mümkün. Bir kişi İç temizliği ve dış temizliğine önem verdiği kadar çevre temizliğinede önem vermelidir. Buna ilk olarak kendi mahalle ve sokağından başlamalıdır. Bir insan yolda yürürken yere tükürüyor, sigarasını yere atıyor, yediklerini artıklarını sağa sola bırakıyorsa, çevre temizliğine verdiği önem sıfırdır. Fakat, yaşadığımız çevrede yaşamın devam etmesi için temizliğe önem verilmelidir. Çevre temizliğine önem vermesi gerekenler arasında fabrikalarda bulunuyor. Genellikle fabrika atıkları çevreye zarar verebilmektedir. Bu konuda gerekli filtreleme ve atık sistemi kurulmalıdır. Ayrıca küresel ısınmanın nedenlerinden biride çevreye atılan atıklar olabilmektedir. Çevre temizliğinin en büyük önemi ise dünya ve insan yaşamı açısındadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Akciğer Kanseri Tedavisinde MRNA Aşıları
Moleküler biyolojinin merkezi dogmasının temel adımı, mRNA’n...
Yumurtadan Daha Fazla Proteine Sahip Bazı Yiyecekler
İnsan vücudunda bulunan kasların yanı sıra hormonlar ve enzi...
Yoğurt ve Karbonat Maskesi Tarifi ve Faydaları
Yoğurt ve Karbonat Maskesi Pek çok televizyon programında...
Postprandiyal Hipotansiyon Nedir? Önleme Yolları
Sindirim sistemi, yiyecekleri sindirmek için yemekten sonra ...
Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur? Ne Zaman Başlar?
Hamilelikte bacak ağrısı anne adaylarını bu süreçte zorlayan...
Ayak Kokusu Nasıl Giderilir Sorunsalı
Ayak kokusu genç yaşlı, kadın erkek demeden herkesin yaşayab...
Yüzdeki Lekeler için Bitkisel Maske Tarifleri
Sivilce izleri, yara izleri, pütürlü bir görünüm, güneş leke...
Şeker Hastalığı Gözde Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?
Şeker hastalığının en çok zarar verdiği bölgelerden biride g...
Akraba Evliliğinin Zararları - Çocuk Sahibi Olmak
Akraba evliliği günümüzdee çok fazla gerçekleşmekte olan ve ...
MYOM Nedir? Nasıl Ortaya Çıkar?
Myom, bir tür rahimde meydana gelen güzel huylu tümördür. Ha...
Endometrial Kalınlık Nedir? Belirtileri ve Tedavi Şekilleri Nelerdir?
Endometrium uterus astarıdır ve kişinin doğurganlık yılları ...
Siyah Noktalardan Nasıl Kurtulabilirsiniz?
Son yıllarda kozmetik sektörü kapsamında üretilen birbirinde...
Demans Hastaları için Palyatif Bakım Nedir?
İleri demans, palyatif bakımın gerekli olduğu bir durumdur, ...
Arı Sokmalarına Karşı Neler Yapılmalıdır?
Arı sokmalarına karşı alınması gereken bir takım önlemler bu...
Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir, Nasıl Geçer?
Baş ağrısı her insanın belli başlı dönemlerde karşılaşabilec...