Arı Sokmalarına Karşı Neler Yapılmalıdır?
Arı sokmalarına karşı alınması gereken bir takım önlemler bulunmaktadır. Özellikle doğayla iç içe yaşayanlarda çok daha fazla görülen arı sokmalarını bugün baktığımızda büyük şehirlerde de görebilmekteyiz. Günümüzde arılar zararlı yani zehirli olmasada nadir olarak risk içeren arı sokmalarıylada karşılaşılabilmektedir. Arı sokmalarında genellikle şişkinlik, kızarıklık, ağrı ve kaşıntı gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
Arı sokmalarına karşı alerjileri olanlar ise en büyük tehlikeli gruba girmektedir. Bunu daha önceden testlerle öğrenmeniz arı sokması durumunda alerjik reaksiyon gösterip göstermediğinizin anlaşılması açısından oldukça önemlidir. Arı sokmalarında ne gibi yöntemler uygulanmalı konusuna geçmeden önce arı sokmaları ne şekilde olur bunu ele alalım.
Arı Sokmalarının Belirtileri
Arı Sokmalarında Kızarıklık ve şişkinlik en çok görülen belirtilerdir. Arı sokmasının gerçekleştiği bölgede kaşıntı ve ağrıda olabilmektedir. Şişkinlik sivri sinek ısırığındaki şişkinliğe benzer ve yaklaşık 2 katıdır. Göz kenarları, yanak vb. bazı önemli bölgelerde arı sokmaları gerçekleştiğinde şişkinlik daha fazla olabilmektedir.
Arı sokmasının yaşandığı sırada arı ilgili bölgede kalmışsa ya da halen duruyorsa panik olarak arıyı sıkmak, yaralı bölgenin üzerinde öldürmek kesinlikle yapılmaması gereken bir davranıştır.
Arı Sokması Tehlikeli mi?
Arı sokmasına karşı alerjiniz bulunmuyorsa ilk etapta korkulacak bir durum yoktur. Fakat baş dönmesi, miğde bulantısı ve kalp ağrısı gibi belirtileriniz bulunuyorsa arı sokması sonucu zehirlenme tehlikesi yaşıyor olabilirsiniz. Bu durumda zaman kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmelisiniz. Bayılma riskiniz olduğunuzdan kesinlikle bir yakınınıza haber vermeli ya da yakın çevrede bulunan birinden yardım almalısınız.
Sponsorlu BağlantılarStres kaygıya yol açabilir ve elbette ne birinin ne de diğer...
Kan sulandıran yiyecekler özellikle kan hastalığı olan kişil...
Morarma ya da çürük kanın kan damarlarından cilt dokuları iç...
Meme dikleştirme ameliyatı, birçok kadının yaşadığı göğüs sa...
Doğurganlık çağındaki birçok kadının adet gecikmelerinde ken...
Migren Nedir? Çok uzun yıllar önceye ortaya çıkan ve şu a...
Sedasyon yeni bir tıp terimi. Son yıllarda çok duyulan bu ka...
Mikroplar yemeklerde, havada, yaşanılan ve kullanılan ortaml...
Miyom Nedir? Miyom, rahimde meydana gelen dokularda oluşa...
İnsan vücudunda bulunan kasların yanı sıra hormonlar ve enzi...
Saçlarımızın sıklıkla kepeklenme sorunu yanı sıra dökülme pr...
Uyuşma ve karıncalanma sadece yaşlılarda değil aynı zamanda ...
Mandalina esansiyel yağı, cilt bakımında akne, çatlaklar ve ...
Ostomi terimi, vücuttan atıkların atılabilmesi için oluşturu...
Genel olarak boğaz ağrıları yaşandığı durumlarda doktor veya...