Duvardaki Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Sponsorlu Bağlantılar

Ev, bahçe, iş yeri yada herhangi bir alanda bulunan beton yapılardan su kaçakları ve su sızıntıları gelebilmektedir. Bir betondan su sızıntısını gidermek en zor olaylardan biridir. Bu konuda alınabilecek önlemler hem kısıtlıdır hemde zahmetlidir. Genellikle su sızıntısı olan duvara alçı yapılarak ya da betonu genişletilerek su sızıntısının engelleneceği hatasına kapılınır. Fakat bu tamamen yanlış bir düşünce ve metoddur.

Duvardaki Su Kaçağı Nasıl Durdurulur?

Duvardaki su kaçağının bir çok farklı şekli olabilmektedir. Bunlardan birincisi arkası toprak olan beton duvarlardır. Zamanla bu duvarlarda mutlaka su sızıntısı olur. Bu yüzden ev ya da bahçe duvarlarınızın toprakla bütünleşik olmamasına dikkat etmelisiniz. Yağmur yağdığında toprakta birikerek aşağı yönlü yol aramaya başlayan su yönünü bulamayarak duvara kadar gelebilir. Duvarla bütünleştiğinde ise zamanla elekten geçer gibi duvar içerisine girerek sızıntıya neden olabilir. Bu gayet doğal bir olaydır. Çünkü su sürekli yolunu arayan ve yolunu bulan bir yapıya sahiptir.

Su Kaçağı Nasıl Geçer?

Sıvıyı engellemek her bu durumda mümkün değildir. Duvardkai su sızıntısına sebebiyet veren asıl neden ise toprağın yaptığı rütübettir. Çünkü toprak suyla birleştiğinde kapalı bir ortam olduğundan duvarın zamanla rütübetlenerek deforme olmasına neden olmaktadır. Buda su sızıntısı ihtimalini arttırmaktadır. Toprakla bütünleşik bir duvardan su kaçağı bulunuyorsa yani su sızın yapıyorsa, çözüm olarak duvar ve toprağı birbirinden ayırmaktan başka çağreniz bulunmuyor. Bazı durumlarda bunu yapmanız imkansız olabilir. Bu gibi durumda yapılacak olan yeni bir duvar hazırlamak. Eski duvarla arasında 20 cm kadar boşluk bırakın. Sızan suyu ise duvar dibine ufak bir oluk yaparak dışarı akmasını sağlayın. Yada bir boru yardımıyla kanala akmasını sağlayabilirsiniz. Yeni duvarı ördükten sonra toprakla bütünleşik olan duvarınızdan artık su sızıntısı olmayacaktır. Ama yinede en iyi yöntem rütübeti önlemek için toprakla duvarı birbirinden ayırmaktır.

Duvardaki Su Sızıntı Neden Olur?

Su sızıntısının bir başka şeklide patlamış su borularından gelen su sızıntısıdır. Bir borudan sürekli su geliyorsa ve duvar bunu bir sonra içeri sızdırmaya başlayacaktır. Çünkü su biriktikçe tazik artacak ve su kaçağı dediğimiz olay gerçekleşecektir. Duvardaki su sızıntısını gidermek için yapılabilecek tek şey suyun yolunu kesmek ya da patlamış olan boruyu bulmaktır.

Duvardaki Su Sızıntısı Nasıl Geçer?

Duvardaki su sızıntısınn olduğu en önemli noktalar ise tavanlardır. Tavanı düz betondan meydana gelen evlerde su sızıntısı olması doğaldır. Bunun gerçekleşmemesi için çatı olarak kullanılan betonun eğimini bir noktaya toplayarak bir boru yardımıyla suyun dışarı atılmasına yardımcı olunmalıdır. Eğer beton çatı düz değilse ve çatıda su birikintisi oluşuyorsa zamanla su akar yolunu bulur misali ev içerisine sızıntılar oluşacaktır. Çimento ve kum ile güzel bir harç hazırlayarak beton üzerine dökün. Eğimi tek bir noktaya toplayın ki yağmur yağdığında su tek bir noktaya aksın. Böylelikle ilgili noktada suyun boru yardımıyla dışarı atılmasını sağlayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Unutulmaması Gereken Hayat Dersleri Nelerdir?
1-Kabul ve Değişim: Değişim kaçınılmazdır. Hayatta her zaman...
Yılının Son Karı Geliyor
Yılın kış aylarında çok fazla soğul günler yaşanmadı. Ancak,...
Konya'nın Kalbinde Ev Dekorasyonunun Adresi: Özemek Halı
Konya'da halı, mobilya ve perde ihtiyacınız için tek adres m...
Cam Nasıl Yapılır? Tarihçesi
Evlerde, arabalarımızda, iş yerlerimizde, gözlük vb birçok a...
Buzullardaki Değişimlerle İlgili Bilgiler
Son yıllarda küresel ısınma nedeniyle buzullarda değişimler ...
Sosyal Ağlarda Sosyal Stresin Psikoimmünolojisi
İnsan sosyal ilişkileri bazen ciddi çatışmaların kaynağı ola...
Ömer Üzen: Rus Ruleti ve Matruşkası
Ömer Üzen, yakın zamana dair Avrupa, Dünya ve Rus tarihleri ...
İthal Pasta Maytabı: Kutlamalarınızı Parlatacak Mükemmel Detay
Kutlamalar, sevdiklerinizle bir arada olduğunuz en özel anla...
Evde Boş Bölgeleri Değerlendirme Yöntemleri
Evinizdeki küçük bir bölme, herhangi bir duvar, odanızdaki b...
Toplumsal Hayatla Sinema Arasındaki İlişki
Sinema, görüntülerin veya çizilmiş desenlerin ışıkla bir per...
Gürültü Kirliliğini Nasıl Önleyebilirim?
Günümüzde kalabalık şehirlerde yaşamanın en büyük zorlukları...
Otomobil Bakım ve Onarım İpuçları
Araç sahibi olmak, birçok kişi için hem bir ihtiyaç hem de b...
Su Terazisi Ne İşe Yarar?
Su terazisi, inşaat ve mühendislik projelerinde hassas düzle...
Anaerobik Sistem Nedir?
Anaerobik sistem, spor ve egzersiz biliminde kullanılan bir ...
Hipromelloz Nedir?
Hipromelloz, yaygın olarak farmasötik ve endüstriyel alanlar...