Mimar Sinan Kimdir? Eserleri Kısaca Hayatı
Birbirinden güzel mimarileri ortaya koyan Mimar Sinan en çok bilinen ve en değerli mimarlardan biridir. Mimar Sinan hakkında bilgiler ve kısaca hayatını anlatmak oldukça zevkli olacaktır. Böyle başarılı bir mimarın günümüzde isminin halen yaşaması başarısının kalıcılığını göstermektedir.
Mimar Sinan Kimdir?
Mimar Sinan, Kayseride dünyaya geldi. 1489 yılında Kayseri’nin Ağırnas kötünde doğan Mimar Sinan, 1511 yılında devşirme olarak İstanbul’da yaşamaya başladı. Acemi Oğlanlar Ocağı’nda göreve başlayan Mimar Sinan yıllar boyunca sanat eserlerini inceleyerek tecrübe kazandı. Çaldıran Muharebesine giren Mimar Sinan 1516’da Yavuz Sultan Selim’e destek oldu. Mısır’daki sanat eserlerinide inceleme fırsatını yakalayan Mimar Sinan, Rodos ve Mohaç Meydan Muharebelerinede katıldı. 1533 yılında gösterdiği başarılarla terfi ederek İran seferlerine katıldı ve böylelikle Hasekilik rütbesini kazandı.
Mimar Sinan Kısaca Hayatı
Boğdan’a sefer düzenleyen ordu Prut nehrinden karşıya geçemedi. Tüm uğraşlara rağmen köprü kurularak nehri geçemeyen ordu için Kanuni Sultan Süleyman Mimar Sinan’ı görevlendirdi. Mimar Sinan 2 haftadan daha kısa sürede köprüyü kurarak ordunun nehirden karşıya geçmesini sağladı. Bununla birlikte Mimar Sinan başmimar ilan edildi. Başmimarlık görevini tam 49 yıl yapan Mimar Sinan sonrasında camiiler inşa etti.
Mimar Sinan Hakkında Bilgiler
Mimar Sinan çıraklık eseri olarak tabir edilen Şehzade camii’ni yaptı. İlk önemli eseri Şehzade camiini 1544 ve 1548 yılları arasında tamamladı. Mimar Sinan Kalfalık eseri olarak tabir ettiği Süleymaniye camiini ise İstanbul’da en güzel eseri olarak ilan edildi. Ustalık eserini ise Edirne yaptı. Edirne’de Selimiye Camiini yapan Mimar Sinan bu eserlerinin dışında yurt genelinde camii, medrese, türbe, köprü ve saraylar inşa ederek tarihe önemli bir mimar olarak geçti. Mimar Sinan 1588 yılında İstanbul’da vefat ederek herkesi üzsede, eserleri halen yaşamaya devam ediyor.
Sponsorlu BağlantılarDoktorluk mesleğinin bu mesleği icra edenlere sağladığı bir ...
İmza atma tekniklerine göre kendine has güzel bir imza belir...
Günümüzde haber sitelerinin bir hayli arttığını söylemek müm...
Anne sütünden sonra en yararlı besinlerden biri olan yumurta...
İnsanoğlunun, elektriği bulmasından bu yana sürekli bir elek...
Sarımsak Yutmak Faydalı mıdır? Sarımsak tüketmenin ne kad...
Çayır, düşük yağış ve çimenli bitki örtüsü ile karakterize e...
Gezmek bilmek demektir ve bu süreç ilk adımı atmadan önce ba...
Saç maskeleri kadar etkili bir diğer saç bakım ürünü de saç ...
Barut kim tarafından ve ne zaman icat edilmiştir? bilgisini ...
Bitkisel yağlar ve aromatik yağlar hoş kokuları, vücuda sağl...
Sultan Ahmet Camii 1609 yılında inşaatına başlayan ve 1616 y...
İmza, kişinin onayladığını teyit ettiği ve herhangi bir belg...
Babalar günü yaklaşıyor. Babalar gününde babanıza hediye alm...
Trans Yağ Nedir? Yağ denildiğinde çoğu kişi katı yağ ve s...