Saç Dökülmesinin En Çok Rastlanan 10 Sebebi

Sponsorlu Bağlantılar

Saç dökülmesi, cinsiyet ve yaş gözetmeksizin herkesin yaşadığı rahatsız edici durumlardan biridir. Saçların belli miktarlarda dökülmesi normal karşılanırken, devamlı ve yoğun şekilde dökülmesi tedavi edilmesi gereken bir problem olduğunu göstermektedir. Tedavi aşamasına geçmeden önce saç dökülmesinin neden yaşandığı tespit edilmeli ve sonuca göre tedavi yolları izlenmelidir. Sizler için en çok rastlanan 10 saç dökülme sebebini hazırladık,

  1. Genetik Faktörler

Saç dökülmesinin en önemli ve yaygın sebeplerinden birisi genetik faktörlerdir. Erkeklerde kötü testesteron denilen hormon, kadınlarda aromataz enzimi saç dökülmesine sebep olmaktadır.

  1. Mevsim değişimleri

Mevsim değişimleri saç dökülmelerinin en sık olduğu dönemlerden biridir. Mevsim geçişlerinde saçların yeni mevsime adaptasyon süreci ve hormonların mevsimlere göre değişiklik göstermesi saç dökülmesine sebep olur.

  1. Stres

Stres, birçok hastalığın temelinde yatan asıl sebep olarak hayatımızda yerini almış durumdadır. Stresin yarattığı olumsuz etkilerden biri de saç dökülmesidir. Stres temelli saç dökülmesinin 6 aydan fazla sürmesi tehlike işaretidir.

  1. Deri Hastalıkları

Saç derisinde meydana gelen deri hastalıkları (morfea, sarkoidoz vb.) saç dökülmesine sebep olabilir. Hastalığın tedavi edilmemesi saç dökülmelerin sürekli devam etmesine yol açar

  1. Beslenme Problemleri

Yemek yememe, yemek sonrası kusma gibi beslenme problemleri kişinin vitamin, mineral, çinko, selenyum eksiklerinin oluşmasına sebep olur. Bu eksikler de saçları olumsuz olarak etkiler.

  1. Saça Uygulanan Kozmetik İşlemler

Saça uygulanan boya, açıcı vb kozmetik işlemler, bununla birlikte saç tipine uyumsuz, içeriğinde zararlı maddeler bulunan şampuan, saç kremi, maske gibi ürünler, saç spreyi, jöle vb. saçın hava almasını engelleyen ürünler saç dökülmesine sebep olmaktadır.

  1. Menapoz

Menapoza giren kadınlarda büyük oranda saç dökülmesi ve incelmesi görülmektedir. Bunun sebebi östrojen hormonundaki anı azalmadır. Hormon tedavisi ile menapoz kaynaklı saç dökülmelerinin önüne geçilebilir.

  1. Kansızlık

Vücutta meydana gelen demir eksikliği ve buna bağlı gelişen anemi durumlarında saç dökülmesi meydana gelebilir.

  1. Bağırsak Problemleri

Bağırsakta yaşanan sorunlar sebebiyle enzimlerin yeterli emilim yapamaması vücutta vitamin ve mineral kayıplarına sebep olur. Bu durumdan en çok etkilenenlerden biri ise saçlarımızdır.

  1. Saç Yolma Hastalığı

Kişinin bir şeyle ilgilenirken farkında olmadan saçını çekme, yolma koparması psikolojik bir hastalıktır. Sürekli olarak devam eden bu saçı çekme ve yolma saçı yıpratırken dökülmesine de sebep olur.

Saç dökülmesinde en önemli aşama sorunun tespitidir. Saç dökülmesi sebebi hormonal olması dışında saç dökülmesine dair geliştirilen tedavi yöntemleri vardır. Tedavi yöntemlerinden en etkililerinden biri saç mezoterapisidir. Saç mezoterapisi, saça ihtiyacı olan vitamin, mineral vb. saç derisinden enjeksiyon ile verilmesi ile uygulanır. Saç mezoterapisi sonunda saç dökülmesi problemi ortadan kalkar, saç telleri kalınlaşır ve saç parlaklık kazanır. Saç mezoterapisi hakkında merak edilen tüm sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.

https://drfulyatezel.com

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş