Diş Temizliği Ne Kadar Sürer?

Sponsorlu Bağlantılar

Diş temizliği günlük öz bakım sorumluluklarımızdan biridir. Öncelikle diş ve ağız sağlığımız için ardından daha bakımlı ve hoş gözükmek için diş temizliği oldukça önemlidir. Gündelik rutin halinde diş sağlığına ve temizliğine önem veren kişilerde profesyonel diş temizliğine ihtiyaç duyması daha az olasılıktır. Ancak yine de yıl içerisinde diş temizliği yaptırmak gerekir. Özellikle diş taşlarının temizlenmesi oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmeyi hedefler. Diş temizliği işlemi oldukça kolay ve pratiktir. Yaşanacak büyük bir komplikasyon asla beklenmez.

Diş Temizliği Nedir?

Diş temizliği uzman hekimler tarafından gerekli görülen durumlarda yapılan bir işlemdir. Bu işlem oldukça yaygın ve sık olarak gerçekleştirilir. Diş temizleme işlemi diş üzerinde olan iş taşı probleminin giderilmesi, dişlerin sağlıklı ve temiz olmasını sağlar. Bu nedenle diş temizleme diş kayıplarının yaşanmaması, kötü ağız kokusunun önüne geçilmesi ve köklerin zarar görmemesi açısından oldukça önemlidir. Diş temizliği yaptırmak kişinin ağız sağlını korumasına yardımcı olur.

Diş Temizliği Ne Kadar Sürer?

Diş temizliği zaman içerisinde diş üzerinde meydana gelen tabakanın yani diş taşının temizlenmesi olarak tanımlanır. Diş temizliği işlemi dişlerin temizlenerek parlak ve sağlıklı hale gelmesini sağlar. Diş temizleme işlemi sırasında çeşitli medikal aletler kullanılır. Belli bir sıralama ile kullanılan aletlerin çeşitli işlevleri bulunur.

 Diş temizleme için kullanılan alet ve yöntemler;

  • Ultrasonik aletler: Titreşen ultrasonik aletler sayesinde işlem öncesine diş yüzeyindeki tartarların temizlenmesi sağlanır.
  • İnce el aletleri: Temizlenmeye başlayan dişin pürüzsüz hale gelmesi için ince el aletleri ile uygulama gerçekleştirilir.
  • Diş cilası: Dişlerin parlak bir görünüme sahip olması için kullanılan diş cilası dişlerin daha parlak ve sağlıklı gözükmesini sağlar. Dairesel hareketler ile gerçekleşen diş cilası dişlere teker teker uygulanır.
  • Florür: Florür işlemi kişinin isteğine bağlı gerçekleşen özel bir cihaz yardımıyla dişe florür sürülmesi işlemidir. Dişe uygulanan florürün kesinlikle yutulmaması gerekir. İşlemin ardından yarım saat ağızda bekletilen florür sürenin dolmasının ardından tükürerek ağızdan çıkartılmalıdır.

Diş temizliğinin ilk üç aşaması en fazla yarım saat sürer. Bu işlemler oldukça kolay ve can yakmayan uygulamalardır. Bu nedenle diş temizliği yaptırmak korkmak veya ertelemek doğru değildir.

Diş Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş temizliği yaptırmanın belirli zaman aralıkları bulunur. 6 ay arayla yaptırılan diş temizleme işleminin hiçbir zararı bulunmaz. Diş eti hassasiyeti bulunan kişiler için uzman hekim kararıyla doğru işlem uygulanarak diş etinin zarar görmesi engellenmiş olur. Diş temizliği sağlık açısından oldukça faydalıdır.

Diş Temizliğinden Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir?

Diş temizliği işleminin ardından diş ve diş etinde hassasiyet oluşabilir. Bu nedenle işlem sonrasında fazla soğuk ve fazla sıcak yiyecek ve içeceklerin tercih edilmemesi önerilir. Leke oluşumuna daha yatkın olunan bu süreçte sigara, kahve ve benzeri maddelerden uzak durulmalıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Sarımsak Yutmanın Faydaları Nelerdir?
Sarımsak yutmanın yararları ve sarımsağın nelere iyi geldiği...
Nörotik Ekskoriasyon (Deri Yolma) Bozukluğu Nedir?
Zaman zaman derinin kabuk tuttuktan sonra veya darbelere mar...
Kulak Zarı Yırtılması Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
Kulaklarımız bizim için hayati önem taşır, onlarla dünyadaki...
Lohusalık Döneminin Psikolojik Etkileri
Hamilelik döneminde alınan kilolar, vücutta meydana gelen ça...
Serum Ne Gibi Durumlarda Hangi Kola Takılır?
Hastanede en çok uygulanan tedavi yöntemlerindne biride seru...
Yanak ve Yüz Dolgusu Sağlıklı Mıdır?
Dudaklarınızın kalınlığını beğenmiyor ve ince buluyorsanız, ...
En İyi Stres Azaltma Teknikleri
Stres kaygıya yol açabilir ve elbette ne birinin ne de diğer...
Muzun Yararları ve Vitaminleri
Muz hemen herkesin severek yediği meyvelerden biri olmakla b...
Demans Hastaları için Palyatif Bakım Nedir?
İleri demans, palyatif bakımın gerekli olduğu bir durumdur, ...
Akciğer Kanseri Tedavisinde MRNA Aşıları
Moleküler biyolojinin merkezi dogmasının temel adımı, mRNA’n...
Doktor Olmanın Avantajları
Doktorluk mesleği tüm dünyadaki en kutsal mesleklerden birid...
Hamilelikte Bacak Ağrısı Neden Olur? Ne Zaman Başlar?
Hamilelikte bacak ağrısı anne adaylarını bu süreçte zorlayan...
Erkek Bebek Yapmanın Püf Noktaları
Erkek bebek isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri...
Diş Sağlığının Bağışıklıkla İlgisi Var Mıdır?
Soğuk algınlığı, grip ve COVID-19 tehdidiyle birlikte bağışı...
Muzun Faydaları Nelerdir?
Muzu sevmeyen yoktur herhalde. Muzun faydalarıda oldukça faz...