Migren Tedavisi 2017

Sponsorlu Bağlantılar

Migren Nedir?

Çok uzun yıllar önceye ortaya çıkan ve şu anda da dünyadaki insan sayısının 10’da 1’inde bulunan migren baş ağrısı, göz kararması, miğde bulantısı vb. etkilerle ortaya çıkan bir hastalıktır. Migren kişiden kişiye değişmekle birlikte haftada 1, ayda 1 yada 2-3 günde 1 kezde görülebilir. Migren hastaları sadece baş ağrısıda çekebilir. Auralı migren hasları ise baş ağrısına ek olarak, göz önüne gelen şekiller, göz kararmaları, miğde bulantılarıda yaşayabiliyor. KanalBilgi.Com Migren hastaları tıpkı epilepsi hastaları gibi nöbet sonrası halsiz ve yorgun olmakla birlikte görmede azalma gibi sorunlar yaşayabilmektedir. Migren nöbetlerinde herhangi bir hayati tehlike yok. Hasta sadece baş ağrısı, miğde bulantısı, göz kararması yaşar. Ancak, iş hayatını, sosyal hayatı en çok etkileyebilecek hastalıklar arasındadır. Bayanlarda erkeklere oranla daha fazla görülen Migren kişinin hayatını olumsuz etkilediği gibi ailesininde etkilenmesine neden olmaktadır.

Migren Tedavisi 2017

Migren hastaları için henüz kesin bir tedavi yöntemi bulunamadı. 2013 yılına gelmemize ve araştırmalarında hızla devam etmesine rağmen migren halen tamamen tedavi edilebilen bir hastalık değildir. Migren hastası olan kişi sayısının fazla olması bu anlamda çağre arayanları kullanmak ve onlar üzerinden menfaat sağlamak isteyen birçok kişininde alakasız tedavi yöntemleri geliştirmesine neden oldu. Özellikle akapuntur, botoks, kolye, ağrı kesen bantlar migren için çözüm olmayan ancak sürekli reklamlarını göreceğiniz ve “İşte Migrenin Tedavisi Bulundu” diye tv programları, gazeteler vb. yerlerde duyabileceğiniz yöntemlerden öteye gidemez.

Migren Tedavisi Var mı?

Öncelikle migren tedavisinin ne kadar gerekli olduğunu söylemek gerek. Yani, ayda 1 kez migren nöbeti yaşıyorsanız. Kesinlikle tedavi yöntemleri vs. uğraşmayın. Ancak, haftada 1 migren nöbeti demek hayatınızı olumsuz etkileyecek bir hastalıkla karşı karşıyasınız demektir. Migrenin kesin tedavisi yok. Ancak, migren ataklarını azaltabilecek ve atakları yani nöbetleri erteleyebilecek tedaviler bulunmaktadır. Migren tedavisi yok derken umutsuzluğa kapılmayın. Burda kastetmek istediğimiz migren sizinle sonsuza kadar gidecek ve en zor anlarınızda karşınıza çıkabilecek baş belası bir hastalıktır. Ancak, yılmamak bu hastalıkta çok önemli. www.KanalBilgi.Com Çünkü, Migren hastaları için en kötü durum pes etmek ve hayattan umudunu kesmektir. Sosyal hayatı olumsuz etkileyen migren tedavisi için herhangi bir devlet hastanesinin nöroloji bölümlerine giderek dokturunuz önereceği ilacı kullanarak tedaviye başlayabilirsiniz. Tabiki bilinen büyük hastanelere gitmekte yarar var. Çünkü, migreni sadece baş ağrısı sanan doktorlarda bulunmaktadır. Bu anlamda migren hakkında internette yer alan tüm bilgileri okumanızda ve bu doğrultuda migren nöbetlerini tetikleyecek herşeyi hayatınızdan çıkarmakta ve bilgi edinmeye çalışmakta yarar var.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Taksim İkyardım Hastanesi Kapanıyor mu?
Bir hastane oldukça kapanıyor. Taksim İlkyardım Eğitim ve Ar...
Kanserin Korunmak için Neler Yapılmalı?
Hayatın en çok can alan hastaları içinde gösterilen kanser g...
Sperm Sayısının Genetik ile İlişkisi
Son zamanlarda, DNA fragmantasyon testleri laboratuvar uygul...
Diş Sağlığının Bağışıklıkla İlgisi Var Mıdır?
Soğuk algınlığı, grip ve COVID-19 tehdidiyle birlikte bağışı...
Kortizon Nedir? Hangi Hastalıkların Tedavisinde Kullanılır?
Kortizon Nedir? Kortizol Wintersteiner ve E. Kendall tara...
Hamilelik Belirtileri En Erken Ne Zaman Başlar?
Doğurganlık çağındaki birçok kadının adet gecikmelerinde ken...
Anormal Psikoloji Nedir?
Anormal psikoloji, zihinsel işlev bozukluğunun nedenlerinin ...
Baş Ağrısı Nedenleri Nelerdir, Nasıl Geçer?
Baş ağrısı her insanın belli başlı dönemlerde karşılaşabilec...
Karın Ağrısı Neden Olur? Karın Ağrısına Ne İyi Gelir?
Karın ağrısı dayanılması en zor sağlık problemlerinden birid...
Epilepsi Hastalığıyla İlgili Önemli Bilgiler
Günümüzde kişisel blogların önemi oldukça arttı. Artık en ön...
Ayak Kokusu Nasıl Giderilir?
Ayak kokusu hemen hemen herkesin karşılaşabildiği sorunlarda...
Şeker Hastalığı Gözde Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?
Şeker hastalığının en çok zarar verdiği bölgelerden biride g...
Ostomi (Stoma) Nedir?
Ostomi terimi, vücuttan atıkların atılabilmesi için oluşturu...
Sağlıklı Ve Dengeli Beslenme
GDO'lu gıdaların hayatımızda sağlık açısından önemli farklıl...
Bebeklerde Sitomegalovirüs ve Kızamıkçık Virüsü
Bebeklik döneminde bebekleriniz birçok farklı virüs ve hasta...