Öksürüğe İyi Gelen Doğal Yöntemler Nelerdir?
Kış aylarının hastalıkla dolu yüzünü gördüğümüz şu günlerde gribal enfeksiyonların kolayca yayılması hepimizin sağlığını tehdit etmektedir. Soğuk algınlığı burun akıntısı eşliğinde devam eden enfeksiyonların akciğere inmesi sonucunda meydana gelen öksürük hayat kalitemizi oldukça düşürmektedir. Bu denenle öksürüğümüzü kesebilmek adına farklı yöntemler denemek çareler aramak isteriz. Öncelikle yapmamız gereken şey en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak hekimimizin verdiği bilgiler doğrultusunda hareket etmek olmalıdır. Çünkü rahatsızlığımızın boyutu enfeksiyon değerimiz sadece evde uygulayacağımız doğal yöntemlerle geçirebileceğimiz durumda olmayabilir. Bahsedeceğimiz doğal yöntemleri ise öksürüğümüzün daha kolay geçmesi için, rahatlatıcı birer unsur olarak kullanmalıyız.
Öksürüğü rahatlatan hatta kesen bitki çaylarının hazırlanış formu gayet basit olmakla birlikte kaynamış su içerisinde atacağınız bitki yaprakları (ekinezya,ıhlamur,yeşilçay,kuşburnu vb.) bir süre demlenmesini bekledikten sonra içilerek tüketilebilir. Günde birkaç kez yapacağınız karışımları içmek boğazınızı ve göğsünüzü rahatlatacak içerideki balgamı dışarı atmanızı kolaylaştıracaktır. Şimdi zaten öksürükle mücadele ederken daha fazla yormadan hayatınızı biraz olsun kolaylaştıracak bu çaylardan/karışımlardan örnekler vereceğiz.
Yaseminli Portakal ÇayıÖksürüğe İyi Gelen Kolay Uygulanan Doğal Yöntemler Nelerdir?
Dünya üzerindeki en güçlü C vitamini kaynaklarından biri olan portakal aynı zamanda bol miktarda d vitamini de içermektedir. Portakal içeriğindeki antioksidanlar sayesinde özellikle akciğer ve karaciğerdeki toksinlerin atılmasını, vücudunuzdaki enfeksiyonun hızla gerilemesini sağlar. Yasemin de metabolizmayı çalıştırırken bir taraftan enerji verir ve akciğerdeki toksinlerin atılmasına yardımcı olur.
Hazırlanışı:
1 adet dilimlenmiş portakal, 30 gram yasemin çayı,25 gr dilimlenmiş taze zencefil ve bal kullanarak yapacağınız bu şifa kaynağı çayı tencerede yarım litre kadar suyu kaynatıp suyun altını kapattıktan sonra içerisine dilimlediğiniz portakal, zencefilleri ekleyin 5 dakika demlendikten sonra bal ekleyerek sıcacık içebilirsiniz.
Ayva Yaprağı Çayı
Ayva ve yaprakları yüzyıllardır öksürük tedavisinde kullanılmaktadır. Üst solunum yolları enfeksiyonları ayrıca ishal ve bağırsak enfeksiyonlarına da çok faydalı bir bitki olan ayva yaprağı öksürüğü kısa sürede kesmekte kişide büyük bir rahatlama sağlamaktadır. Bağışıklığınızın güçlenmesine kısa sürede katkı sağlar.
Hazırlanışı :
Ayvanın yaprak kısımlarını demleyerek içebilirsiniz. Öksürüğü kesmek amaçlı içiyorsanız şeker ilave etmeyiniz. Bunun yerine az miktarda doğal bir bal ilavesi yapabilirsiniz. Kuru yapraklardan yapacağınız çay için 3-5 dakika demleme süresi taze yapraklardan yapacağınız çay için de 10-15 dakika demleme süresi yeterli olacaktır.
Kaynamış klorsuz iyi diye nitelendirdiğiniz bir suyun içerisine ayva yapraklarını atıp yukarıdaki belirttiğimiz süreler eşliğinde bekletin. Daha sonra ayva yaprakları ile birlikte 5-10 dakika kadar tekrar kaynatın. Dilerseniz kaynarken bir iki tane karanfil de atabilirsiniz. Hoş bir koku verir. Biraz dinlendikten sonra afiyetle içebilirsiniz.
Sponsorlu BağlantılarGDO'lu gıdaların hayatımızda sağlık açısından önemli farklıl...
Dudaklarınızın kalınlığını beğenmiyor ve ince buluyorsanız, ...
Günümüzde birçok insan vücudunda çeşitli ağrılar yaşamaktadı...
Böbrek hastalıklarından böbrek yetmezliği kişinin tüm hayatı...
Birçok hastalığın tedavisinde ve özellikle mikropların temiz...
Şeker hastalığının en çok zarar verdiği bölgelerden biride g...
Miyom Nedir? Miyom, rahimde meydana gelen dokularda oluşa...
Günümüzün yoğun temposu, iş hayatındaki stres, ailevi soruml...
Diyojen Sendromu genel olarak; aşırı ilgisizlik, apati, sosy...
Wilms tümörü, esas olarak çocukları etkileyen nadir bir böbr...
Zaman zaman derinin kabuk tuttuktan sonra veya darbelere mar...
İnsan sağlığına tesir eden etmenleri bilmek gerekir. Bunun e...
Demodex, kıl foliküllerinde yaşayan küçük akarlara verilen i...
Bulaşık makinesi almaya karar verdiyseniz yada eski bulaşık ...
Polikistik over sendromu daha çok PKOS olarak bilinnen ve bi...