Kendi Çanak Anteninizi Kendiniz Kurun

Sponsorlu Bağlantılar

Yeni bir eve taşındığınızda ya da yeni bir çanak anten kullanmak istediğinizde evdeki imkanlarınızla kendi kurulumunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Bunun için herhangi ek bir cihaz ya da araca ihtiyaç duymadan sadece evdeki malzemelerinizle çanak kurulumunu yapabilirsiniz. Şimdi sırasıyla kendi çanak anteninizi nasıl kurabileceğiniz konusuna değinelim.

Çanak anten ve uydu alıcısının yanı sıra gerekli kablo bağlantılarını yaptıktan sonra balkon ya da çatı gibi bir alana kurmak istediğiniz çanak anteni monte etmek üzere darbeli matkap ve bir adet İngiliz anahtarı ya da musluk anahtarı iş görecektir. Çatınızda ya da balkonunuzda diğer evlerde yer alan çanak antenlerin konumuna bir bakın. Sizde o yönde çanak anteninizi monte etmek üzere güzel bir zeminde darbeli matkap ile dübellerin gireceği boyutlarda delikler açarak anteni o yönde hazırlayın.  Kablo bağlantısını yaptıktan sonra uydu cihazı ve tv nizi yanınızda bulundurun. Eğer bulunduğunuz konum çok uzak ise evde bulunan diğer bir kişiyle telefon bağlantısı kurarak iletişim sağlayabilir ve bu şekilde ayarlama yapabilirsiniz.

Uydu cihazından TRT1 kanalını açın. TRT1 kanalı genellikle en rahat çeken ve çanak anten kurulumu yapanların en çok tercih ettiği kanaldır. TV nizde TRT1 kanalını seçtikten sonra ayarlar bölümünde sinyal seviyesi, frekans gücü, çekim gücü ya da güç durumu olarak farklı isimlerde bulunabilir. Yüzdelik kısmı henüz çanak anten gerekli konumda olmadığından yüzde 20 lerden düşük olacaktır. Zaten yayını da göremeyeceksiniz. Anteni diğer antenlerin konumunda milimetrelik oynatarak yüzdenin yükselmesini sağlayın. Biraz yukarı ve aşağı konumunu birazda sağa ve sola konumunu ayarlayın. Yüzdelik kısmın siz doğru noktaya yaklaştıkça arttığını göreceksiniz. Doğru noktayı bulduğunuzda yüzde 70 lerin üzerine çıkacaktır. İngiliz anahtarı ya da musluk anatarıyla çanağı oynatmadan sağlam bir şekilde sıkın. Diğer kanalları otomatik olarak aratarak uydu cihazınızın kurulumunu tamamlamış olursunuz.

Fırtına Sonrasında Görüntü Neden Gider?

Fırtınayla birlikte çanak anteniniz çok az bile olsa yerinden oynamıştır. Bu sebeple görüntü kaybolmuş veya sinyal seviyesi düştüğü için görüntü gitmiştir. Yine aynı yöntemle çanak anteninizi milim milim oynatarak eski sinyal seviyesini bularak sağlamlaştırabilir ve çanak anteninizi eski haline getirebilirsiniz.

Ağaç, Duvar, Çamaşırlar Sinyal Seviyesini Etkiler Mi?

Çoğu kişinin belli bir süre sonra çanak antenin neden göstermediğini anlamadığını söylediğinde gittiğimiz uzayan ağaç dalları, güllerin, yaprakların, çamaşır ve demir korkulukların bile güçsüz olan sinyal seviyesini tamamen düşürerek görüntünün gitmesine neden olduğunu gördük. Bu yüzden çanak anten kurulumunda ilerleyen zamanlarda ağaç dalları ve güllerin bu gibi sorunları yaratmaması için çanak anten kurulumunuzu buna göre yapmalısınız.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

SEO Yaptırmadan Sıralamada Yukarı Çıkılır Mı?
İnternet sitelerinin en bilinen arama motorlarından olan Goo...
Yüksek Kalitede Fotoğraflar
Kendi aileminde her bir üyesinin kullandığı masaüstü fotoğra...
Web Sitesi Kurarak Para Kazanılır Mı?
Arama motorlarının bu kadar yaygınlaşması sonucunda internet...
Tablet Dağıtılacak Okullar 2014
Tablet bilgisayar dağıtma uygulaması hızla devam ediyor. Geç...
İnternetten Para Kazanmak için Ne Yapılmalı?
İnternetten para kazanma hakkında bilgi sahibi olmak isteyen...
İnternet Hızı Nasıl Test Edilir?
İnternet hızı herkesin başına ağrılar sokan bir derttir. Öze...
Yerli Filmler mi? Yabancı Filmler mi?
Film izlemenin verdiği keyfi bilmeyen yoktur. Özellikle ülke...
Zorunlu Trafik Sigortası 2019 Primleri
Motorlu taşıtların trafikte seyir edebilmesi için zorunlu tr...
LED TVlerin Gerçek Hz Değerleri Nedir?
Televizyon alırken Hertz değerlerinin en önemli kriter olduğ...
Nreal Arttırılmış Gerçeklik Gözlüğü
Paylaştığı videolar ve yaptığı tanıtımlar ile gözleri üstüne...
Dişli Nedir? Tanımı, Parçaları, Türleri ve Faydaları
Bir dişli, torku iletmek için başka bir dişli parça ile birb...
Google Reklam Ajansı ile Dijitalde Başarıyı Yakalayın
Günümüzde dijital pazarlama, işletmelerin hedef kitlesine ul...
Telefon Aksesuarı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Son yıllarda telefon teknolojisinin gelişimi ile birlikte ak...
Google Harita Kayıt Sistemi Nasıl Çalışıyor?
Dünya’nın ve ülkemizin bilişim alanında sıklıkla tercih etti...
Bruce Nükleer Santrali Nedir?
Bruce Nükleer Santrali, 1960’lı yıllarda Ontario Enerji Komi...