Melek Balığı Hakkında İlgi Çekici Gerçekler

Sponsorlu Bağlantılar

Melek balığı en popüler akvaryum balıklarından biridir. Canlı renkleri, benzersiz şekilleri ve boyutları ile tanınan bu ürünler, piyasada ünlüdür ve alıcılar arasında favori olmuştur. Ve bir akvaryuma kesinlikle çok fazla zarafet ve güzellik katmaktadır. Bununla birlikte, balıkların ve ihtiyaçları hakkında birkaç gerçek bilinmiyorsa, her zaman bakımı en kolay balık değildir. Bu yazıda ilgi duyanlar için Melek balıkları hakkında bilgiler bulunmaktadır.

Melek Balığı Hakkında Bilgiler

Melek balıkların ev akvaryumu için doğru cins olup olmadığına karar vermeye yardımcı olabilecek bazı çok önemli gerçekler bulunmaktadır ve bunlar aşağıdaki gibidir:

1. Tatlı su melek balığı çiklit ailesi üyesidir

Melek balıkları, çiklit ailesinin tatlı su üyeleridir ve Güney Amerika kökenlidirler. Bu grup, oscar, Jack Dempseys, papağan balığı ve discus gibi diğer popüler balıkları içermektedir.

2. Angelfish etçildir

Melek balıkları doğal olarak etoburdur, bu nedenle optimum boyuta ulaşmalarına ve sağlıklı kalmalarına yardımcı olmak için doğru yiyecekleri beslenmeleri gerekmektedir. Beslenmesiyle bazı ipuçları aşağıdaki gibidir:
• Genellikle her gün gevreği beslemek veya melekler için formüle edilmiş peletli bir diyet sunmak en iyisidir
• Kontamine kaynaklardan kaçınmak için balıklar, kültürden yetiştirilen taze taranmış tuzlu su karidesi, kan kurdu ve daphnia ile beslenmelidir
• Melek balıkları, tankta kızartma ve tetra gibi daha küçük olan diğer balıkları da yemektedirler

3. Melek balığı yaklaşık 10 inç büyüyebilir

Melek balığı ortalama olarak iyi bakım, yetişkinlik üzerine yaklaşık altı inç uzunluğa ulaşmaktadırlar, bu da yaklaşık bir buçuk yaşında olmaktadır. Çok büyük akvaryumlara yerleştirildiyse ve aşırı kalabalık değilse, esarette oldukça nadir olmasına rağmen yaklaşık 10 inç’e ulaşabilmektedirler.

4. Kendi türleriyle yaşayabilirler

Bu balıklar genellikle topluluk balığı olarak düşünülmektedir, yani çeşitli diğer tropikal türlerle yaşayabilmektedirler.
• Gençken bu doğru olsa da, melekler olgunlaştıkça daha bölgesel ve agresif olmaktadırlar. Bu nedenle, yetişkinler olarak ayrı bir akvaryumda barındırmak genellikle daha iyidir.
• Melek balıkları da genellikle üreme zamanlarında ortaya çıkan birbirleriyle agresif olabilmektedirler. Erkekler eşleri üzerinde diğer erkeklerle savaşabilmekte ve dişiler yavrularını atıştırmalık arayan diğer erkek ve dişi balıklardan korurken agresif olabilmektedirler.
• Melek balıkları daha küçük balıklarla avlanabildiğinden, balığı yırtıcı olabilir.

5. Melek balığı akvaryumları özel koşullar gerektirir

Melek balıklarını her zaman desteklenebilecek en temiz, en büyük akvaryumlarda tutulmalıdır ve melekler en çevik yüzücüler olmadığından suda aşırı akım oluşturmayan iyi bir filtrasyon sistemine sahip olunduğundan emin olunmalıdır. Doğru su koşulları da meleklerin üzerindeki stresi azaltabilmektedir, böylelikle balıklara daha sağlıklı ve rahat bir ortam sağlanmış olur. Uygun su koşulları ile melek balığı ömrünün 10 yıla kadar uzayabilmektedir. Bu balıkların ideal olarak tercih ettikleri sıcaklıklar aşağıdaki gibidir:
• Sadece evcil hayvan olarak saklandığında melek balığı su sıcaklık aralığı 74 F ila 78 F
• Yumurtlama için 80 F sıcaklık
• 6,5 ila 6,9 arasında ortalama pH aralığı

6. Melek balığı Ich parazitine eğilimlidir

Ich bazen ick olarak adlandırılmaktadır, akvaryumdaki koşullar doğru olduğunda ve melek balıkları buna karşı son derece hassas olan fırsatçı bir parazitik durumdur. Parazit bir balıktan diğerine yayılabilmektedir ve bir balığa bağlanmadan önce akvaryumda kendi başına da bulunabilmektedir. Aşırı kalabalık, kötü su koşulları ve yanlış beslenme, her şeyden önce istilaya katkıda bulunabilmektedir.

7. Melek balığı yumurtlamaktadırlar

Balıklar ya canlı bebekler doğurur ya da daha sonra döllenen ve yumurtadan çıkan yumurtalar bırakmaktadırlar. Melekler balıkları yumurtlama kategorisine girmektedir, bu balıkların yumurtlama ve kuluçka süreci aşağıdaki gibidir:
1. Dişi, yumurtalarını akvaryumun bir duvarına yaslanmış bir batık kayrak parçası üzerine düzgün sıralara koymayı tercih etmektedirler.
2. Erkek arkasından takip etmektedir ve her yumurtayı ayrı ayrı döllemek için kendi papillalarını kullanmaktadır.
3. Döllenme başarılı olursa, yavruların hala kayrakta takılı olsalar bile yaklaşık iki gün içinde kuyruklarını kıpırdatmaya başlamaktadırlar.
4. Yavrular beşinci gün civarında yüzmeye ve yumurtalarından yumurta sarısı çuvallarını emdikten sonra yedi gün civarında kendi başlarına yemeye başlamaktadırlar.

8. Dişi ve erkek melek balığı aynı görünür

Bazı balık türlerinden farklı olarak, dişi üremeye hazır olmadıkça, genellikle dişi ve erkek ayrımı yapmak zordur. Erkek ve dişi melek balıkların bazı farklı özellikleri bulunmaktadır ve bunlar aşağıdaki gibidir:
• Her iki cinsiyette de anal ve ventral yüzgeçleri arasında papilla adı verilen bir organ vardır
• Dişi gebe olduğunda yumurta taşıdığı anlamına gelmektedir, papilla hafifçe büyümekte ve künt bir ucu bulunmaktadır. Erkek gebe bir dişi algıladığında, papillası da hafifçe büyümektedir, ancak daha sivri bir ucu bulunmaktadır. Bu, cinsiyetleri ayırt etmenin ana yoludur, ancak kusursuz değildir.
• Her zaman yumurta bırakan herhangi bir meleğin bir dişi olduğundan emin olmak mümkündür. Akvaryumda gebe kalmayan veya gebe olmayan balığa cevap vermeyen diğer melekler, çiftleşme ve üreme ile ilgilenmeyen daha fazla dişi veya erkek olabilmektedir.

9. Tatlısu melek balığının birçok tür ve renkleri vardır

Orijinal tatlı su melek balığı standart bir gümüş melek balığıdır. Bununla birlikte, standart renklendirmede mutasyonlar meydana gelmiştir ve yetiştiriciler, birçok ilginç ve güzel çeşit üretmek için bunlardan yararlanmışlardır. En yeni olanlardan biri, bir üreme çiftinin ve yedi günlük yavrularının bazı mavi renklendirmeleri olan Phillipine Blue angelfishdir. Başka popüler çeşitler ve renkleri bulunmaktadır, ancak bunlarla sınırlı değildir. Bu Çeşit ve renklere sahip diğer melek balıkları aşağıdaki gibidir:

• Mermerler
• Zebra melek balığı
• Leoparlar
• Yarı siyah melek balığı
• Beyaz melek balığı
• Veils
• Altınları
• Siyah ve beyaz melek balığı

10. Tropikal melek balığı da bulunmaktadır

Gökkuşağına rakip olan bir dizi renkte birçok deniz melek balığı türü bulunmaktadır ve her birinin kendi bakım gereksinimleri vardır. Bir tuzlu su akvaryumu bakımını yapmakta zorlanıldığı düşünülüyorsa, tuzlu su balıklarında uzmanlaşmış herhangi bir akvaryum mağazasında büyüleyici örnekler bulmak mümkündür. Melek balıkları bakımı yapanlar için bazı zorluklar gösterse de, discus gibi diğer çiklit akrabalarının bazıları kadar yönetmek zor değildir. Mümkün olduğunca büyük bir akvaryum olmalı, suları çok temiz tutulmalı ve etçil bir diyetle beslenmelidirler. Bu bakım şartlarında, yavru melek malıkları şaşırtıcı derecede etkileyici yetişkinler haline getirmek mümkündür.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Uygun Fiyata Torpil Satışı - FezaTorpil
Torpil, eğlenceli etkinliklerde kullanılan fiilinin ateşlenm...
İnanılmaz Buz Kütlelerinin Meydana Gelişi
Buzullarda bulunan buz kütleleri inanılmaz büyük öneme sahip...
Doğal Yöntemler ile Saç Tellerini Kalınlaştırma Yolları
Doğal yollar ile saç telleri nasıl kalınlaştırılır? Ayrıca b...
Yaşam Süresi Yönetimi Nedir?
İnsanların sağlığını rahatsız eden zorluklardan biri de kron...
2020 Yılı Dekorasyon Modası
Giyim sektöründe olduğu gibi ev,ofis yani dekorasyon konusun...
Burçların İlginç Takıntılarını Biliyor Musunuz?
Her burcun kendine has özellikleri ve takınları vardır. Siz ...
Camilerde Doğru Aydınlatmanın Önemi
Avize ve aydınlatma sistemleri konusundaki çizgisi ile dikka...
Cilt Bakımı Hakkında Önemli İpuçları
Yaz aylarında vermiş olduğunuz kiloları kış aylarının yaklaş...
Hayrettin Özaltın, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, tur...
Uzak Durulması Gereken Gıdalar
Son zamanlarda alkalin diyeti özellikle ünlüler arasında ilg...
Diyetisyen Gülden Demir ile Bölgesel Zayıflama: Ankara’da Hedefe Yönelik Zayıflama Çözümleri
Modern yaşamın getirdiği hareketsizlik ve yanlış beslenme al...
Dekorasyonda Renkler Neden Önemlidir?
Bu hafta dekorasyonun en önemli konularından biri olan renkl...
Solarimetre Nedir?
Güneş, dünyamızın en temel enerji kaynağıdır ve yaşamın sürd...
Sivilce İzleri Nasıl Yok Edilir?
Sivilci izleri hemen herkesin muzdarip olduğu konulardan bir...
Sudaki Kireç Nasıl Arıtılabilir?
Hayatımızın vazgeçilmezi ve en önemli kaynaklarından biri ol...