Yağlı Ciltler İçin Makyaj Önerileri

Sponsorlu Bağlantılar

Yağlı cilt tipine sahip olanların ne yazık ki tek sorunu ciltlerinin sürekli yağlı görünmesi ve sık sık sivlce ve akne gibi sorunlar yaşamaları değildir. Makyaj yaparken de ciddi anlamda sorun yaşarlar. Günlük hayatlarında makyaj kullanan yağlı ciltlerin pek çoğu tüm bunlara ek olarak, makyajın ciltleri tarafından emilip yok olduğundan, parlak göründüğünden ve çok çabuk deforme olduğundan şikayet ederler.

Ciltleri yağlı olduğu için makyaj ürünleri kullandıklarında gözenekleri tıkanır. Haliyle de bu durum cilt sorunu yaşamalarına neden olur. Kısacası yağlı ciltler için parlamayı önlemek yetmez, aynı zamanda cildin yağ dengesinin de sağlanması gerekir.

Özellikle yaz aylarında daha da artan bu parlama tüm yağlı ciltlerin rahatsız olduğu bir konudur. Cildin yağlanması ve parlaması makyajın kalıcılığını azalttığı için yağlı cilt tipine sahip kadınların doğru malzemelerle doğru makyaj yapması çok önemlidir. Ancak bizim önerilerimiz sayesinde bu sorunların hepsi tarih olacak. Gün boyu yerinde sabit kalacak makyaj önerisini sizler için araştırdık.

Cildinizi Temizleyin

Makyajınızın kusursuz ve kalıcı olmasını istiuorsanız yapacağınız ilk şey cildinizi temizlemek olmalıdır. Yıkanmış ve temizlenmiş bir cilt makyaja hazır demektir. Makyaj yapmayacak olsanız bile cildinizin ışıl ışıl, tertemiz görünmesini istiyorsanız her zaman düzenli olarak cildinizi temizlemeye özen gösterin.

Cildinizi temizlemek çok vaktinizi almayacaktır. Yapmanız gereken makyaj öncesi cildinizin yatışması için bir tonikten yardım alabilirsiniz. Birçok kişi yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı olduğunu düşünmese de bu çok yanlış bir düşünceden başka bir şey değildir. Çünkü her cildin nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Eğer yağlı bir cilde sahipseniz zaten kendi cilt tipinize uygun yağsız nemlendicileri tercih edebilirsiniz.

Makyaj Bazı Kullanın

Makyajın kalıcılığını artırmak ve fondöteninizin kusursuz görünmesini sağlamak için mutlaka makyaj bazı kullanmalısınız. Makyaj bazları içeriğindeki etken maddeler sayesinde gözeneklerinizi sıkılaştırır ve böylece çok daha pürüzsüz bir görünüm oluşturur.

Yağlı cilt tipine sahip olanların kullanacağı bir diğer baz seçeneği ise matlaştırıcı özelliği bulunan bir baz kullandığınızda parlama sorununu da büyük ölçüde kontrol altına almış olursunuz. Eğer göz kapağınızda bir far çizgisi oluşuyorsa, bu sorunu önlemek için de far bazı kullanabilirsiniz.

Makyaj bazları makyajın daha iyi uygulanmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda makyajınız ile cildiniz arasında koruyucu bir katman görevi görerek cilt gözeneklerinin tıkanmasını önleyecektir. Aynı zamanda da makyajınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

Fondöten Seçimine Dikkat!

Yağlı cilt tipine sahip olanların makyaj konusunda en çok zorlandıkları konu kendi cilt tiplerine uygun fondöteni bulmaktır. Çoğu fondöten ciltte çabucak eriyor ve ve sürekli tazelenme ihtiyacı barındırıyor. Hal böyle olunca da seçtiğiniz fondöten yapısının toz olması gerekir. Böylece cildin parlama riskini en aza indirmiş ve cildinizde ağırlık oluşturmamış olursunuz.

Yoğun yapılı ve fazla kapatıcılığı olan ürünler kesinlikle uzak durmanız gereken ürünlerdir. Çünkü bu tarz fondötenler cildinizin daha da yağlanmasına neden olur. Cildinize uygun olarak BB krem gibi yağlı ciltlere özel olarak üretilen ürünleri de kullanabilirsiniz.

Yağlı cilde sahip olanlar için olmazsa olmaz bir diğer ürün ise pudralardır. Ten makyajının ardından uygulayacağınız pudra mat görünüm elde etmiş olursuuz. Ancak her şeyin kararını bilmek gerek tabii ki. Eğer normalden fazla uygularsanız yüzünüzde bir tabaka hissi oluşturabilir. Bu yüzden tercihinizi transparan pudralardan yana yapmalısınız. Böylece tabaka sorununu ve yağlanma sorununu çözmüş olursunuz.

Eminim ki birçok bayan kullanamadığı şeylere karşı daha fazla ilgi duyar ve onu kullanmak ister. Birçoğunuzun aklında da likit fondöten kullanma fikri yatıyor. Elbette likit olanı kullanabilirsiniz, ancak mutlaka su bazlı, köpük formunda ve mat görünümlü fondötenleri tercih edin.

Sponsorlu Bağlantılar
Yazıyı Sosyal Ağda Paylaş

Takip Sepeti ile Tiktok'ta Sınırsız Beğeniye Ulaşın!
Takipsepeti.com, TikTok kullanıcılarının içeriklerini daha f...
Saçlara Keratin Bakımı Faydaları ve Zararları
Keratin bakımı, özellikle çok kabaran, elektriklenen veya ad...
Reglinin Utanılacak Bir Şey Olmadığını Kanıtları
Kadınların regl olması dünyanın birçok yerinde hala tabu ola...
Geçirgen Tersip Bendi Nedir?
Aşırı yağışlar sonucu oluşan seller ve taşkınlar, akarsuları...
Toplumsal Hayatla Sinema Arasındaki İlişki
Sinema, görüntülerin veya çizilmiş desenlerin ışıkla bir per...
Banyo Fanı
Banyo fanı, özellikle nemli ortamların havalandırılmasında k...
Antik Dünyayı Keşfetmek İçin Bir Cennet: Mısır Turları
Tarihi M.Ö. 5000 yılına kadar uzanan Mısır, büyüleyici ambiy...
Yangın Anında Kullanılabilecek Söndürme Yöntemleri
Yangın; bir takım yanıcı maddelerin farklı nedenlerle ısı ve...
Su Terazisi Ne İşe Yarar?
Su terazisi, inşaat ve mühendislik projelerinde hassas düzle...
Solarimetre Nedir?
Güneş, dünyamızın en temel enerji kaynağıdır ve yaşamın sürd...
Kova Burcu Erkeğinin Hoşlandıkları Davranışlar
Kova burcu erkeğinin aşk ve cinsellik sırlarını öğrenmek siz...
Mutlu bir Yaşantı Mümkün mü?
Havas ilmi alan medyumların altıncı hislerinin gelişmiş olma...
Sevginizi Çiçeklerle İfade Edin
İnsanlar sevdikleri kişilere özel günlerde ya da onlara özel...
Sosyal Ağlarda Sosyal Stresin Psikoimmünolojisi
İnsan sosyal ilişkileri bazen ciddi çatışmaların kaynağı ola...
Türk Düğünlerinin Özellikleri Nelerdir?
Düğünler evlenecek kişiler için büyük önem taşımaktadır ve d...